Om oss

Familjen består av Ossian, Soffie och våra söner Neo och Max, vi bor 20min från Malmö men har även ett sommarhus utanför Örebro. Till vardags driver vi Svenska DjurApoteket och European Pet Pharmacy som säljer kosttillskott till hund, vi har även agenturen för DogRunner och WashBar i Norden.

Vi har båda tävlat lydnad och bruksspår tidigare samt certat tjänstehundar för hemvärnet och flygvapnet, men sedan ca 2009 så håller vi i stort sett bara på med IGP även om det blivit lite lydnad och rallystarter längs vägen. Vi är aktiva inom Svenska Rottweilerklubben, Soffie har varit ordförande för klubben och under 5 år var hon redaktör för tidningen, idag delar vi på posten som IGP ansvariga. Vi deltar på klubbens aktiviteter, förutom att vara aktiva i Sverige så tränar vi och tävlar mycket utomlands, de sista åren (2009-2021) har vi och kenneln haft hundar kvalade till IFR IGP VM, vi har deltagit på ADRK IGP VM, Bruks SM alla raser, Piet Hein Bookal mm en hund i teamet tog sig tom till FCI VM. Men nog om oss och över till hundarna…

Hundarna, grunden till Team Extreme
Grunden till kennelnamnet är vår allra första gemensamma hund.

Tapto’s Extreme (född 2009). X som han till vardags kallas var först Soffies hund men Ossian övertog honom vid 1.5 år när Soffie blev gravid med Neo, å vilken framgång de fick tillsammans!

X mamma, Tapto’s Zegra (född 2007 och levde till 12,5år) är ena stamtiken i vår avel och var Soffies träningskamrat under åren, tyvärr hamnade hon lite i skymundan här hemma men hon är tävlad i BSL, lydnad och rallylydnad. Zegra kommer ur en stark tiklinje med fantastisk ledstatistik.

X pappa, Orkanens Oops The Outlaw (född 2005) var Ossians första IGP hund, de har vunnit rasmästerskap i både lydnad och IGP, kvalat in till 3 VM och deltagit på 2 med en 10:e plats som bästa placering. Han är även en av få rottweilers som blivit brukschampions i IGP!  

Aki, Zegras pappa och X morfar. Aki (född 2001) flyttade in som en stormvind hos Soffie vid 5 års ålder, och minst sagt kan man säga att han var en läromästare i IGP! Vi vann två rasmästerskap, kvalade till två VM, deltog på VM i Tjeckien innan han pensionerades vid 9års ålder.

Extreme, han som gav kenneln sitt namn, han fick sin mamma, pappa och morfars bästa egenskaper och är en fantastisk arbetshund! Han har både brain & beauty som hans resultat visar… utställningschampionat i Sverige, Norge och Danmark, därmed nordisk Utställningschampion, placerad som V3 i bruksklass på Klubsieger i Tyskland. Han har tävlat lydnad och rally(som omväxling till IGP) men inte minst så är han brukschampion i IGP i Sverige och med sina två CACIT och ett R-CACIT i IGP så är han Sveriges enda Internationella Brukschampion(C.I.T.) av rasen rottweiler och en av två i världen. X pensionerades från IGP 9 år gammal, han gjorde sin sista start så sent som hösten 2018 på IFR IGP VM i Holland och tog bronset samt bidrog till lagguld. X fick somna in i slutet av 2019 10,5 år gammal och kärnfrisk in till sista dagen.

Hemma hos oss just nu finns Fighter från vår F-kull och Gambler från vår G-kull, 2 hanar från skilda stamtikar hos oss, självklart har vi fler hundar i vårt avelsarbete men detta är starten för kenneln och de hundar som vi aktivt tränar idag. Kennelns övriga avelshundar och uppfödda hundar hittar ni här på hemsidan.

Vårt avelstänk
Vi använder oss av avelsdjur som kommer ur välkända arbetande linjer, vi strävar efter sunda, friska, högtempererade, sociala arbetshundar lämpade för sport och bruksarbete. Målet är en frisk hund som har stor arbetskapacitet och ser ut som en rottweiler, tre faktorer som faktiskt måste gå att kombinera för att driva rasen framåt! Vi söker oss gärna till linjer där hundarna har en lång levnadslängd och levt friska liv, vi tittar på HD ED JLPP status, arbetskapacitet och utställningsmeriter.

Valpköpare
Eftersom vi tycker om att träna, tävla och ställa ut våra hundar så vill vi även att våra valpköpare är aktiva med sina hundar och har för avsikt att träna aktivt och helst tävla! Vi finns alltid här för support och träningshjälp, anordnar gemensam röntgen, MH och MT för alla valpkullar och inköpta avelsdjur. Vi har gemensamma träningsträffar och läger för våra valpköpare. Vi har träning varje vecka för de som bor i närheten.

Söker du en ren familjehund så finns det uppfödare som har bättre lämpade hundar och vi guidar er gärna till en mer passande uppfödare om vi känns ”för mycket”.